Leta i den här bloggen

måndag 23 april 2018

VECKA 11 - VÅR & POLLEN – SPIRANDE FRIA FÖTTER!!!

Vår & Pollen
Nu börjar det närma sig med stormsteg, Göteborgs Varvet! Det finns en stor utmaning för mig där förutom varvet i sig och det är, Pollen! Tipset jag fått från många håll är att ta tabletter – nässpray – ögondroppar varje dag ett bra tag innan pollensäsongen drar igång på riktigt. Det testar jag nu, dvs. ta medel i förebyggande syfte istället för bara när det kliar i ögonen. Verkar funka bra än så länge. För det är så, man skall nog synka sin löpning med pollenutmaningen om man har sådant problem. Mao springer jag mina 10 minuter på morgon innan värmen kommer, alt. så får det bli sent efter att allt lagt sig men jag siktar på morgonen.

Hur känns formen inför varvet? Jag har alltid tänkt att ”Inte springer man på tårna bara för att man har barfota skor…” och visst, det är sant, men… Jag har märkt när jag springer i anatomiskt korrekta skor alternativt utan skor så tar vaderna stryk. Det vill säga, vaderna får göra det stötdämpande jobbet de faktiskt är byggda för. Eftersom jag inte är van vid det tänker jag stå över varvet i år och fortsätta förbereda mig för nästa år istället, det känns mer rimligt så kroppen får tid att komma i trim. Och det känns skönt att vadmuskulaturen får ta tag i stötarna istället för att de skall vandra upp i kroppen och hamna i knän / höft / rygg mm med skador och smärtor som konsekvens.

Spirande växtlighet och Fötter!



När växter och annat spirar och frodas, låt dina fötter göra samma sak!

Skor = Likkistor…?
Det är lustigt hur man kan ta till sig en förändring. Nu i helgen är när värmen kom och gräset började växa så gräsmattan hemma inte var en lerpöl längre, då var det underbart att ta av sig skorna och släppa tårna helt fritt!!! Anatomiska skor i alla ära, men tänk även på strumporna, de håller effektivt och felaktigt ihop tårna. Jag siktar på i alla fall lösa strumpor i de flesta fall, och tåstrumpor helst. Eller allra helst barfota så klart. Man känner direkt när man är barfota hur fötter och tår kan leva och röra på sig!

Jag såg på barnen, två var barfota och alla tår och ben i foten kunde röra sig fritt! Härligt smutsiga under fötterna! Två andra barn (de var mao fyra totalt) hade sådana dära kallade ”skor” på fötterna. Det gjorde nästan ont att se, det var som att man tagit dessa underbara mjuka rörliga små barnfötter och satt dem i en slags kista där de sakta kunde tyna bort och dö i sin rörlighet… Kanske låter dramatiskt, men ni skulle varit med och sett det så hade ni förstått känslan. Varför låsa in något om man inte måste, som är gjort för att vara fritt!? Skor på vintern mot vårt bistra klimat så klart och gärna sandaler på sommaren på stan mot glas och smuts, men övriga tiden, låt fötterna vara fria!!! Känslan av att se fötter i skor när de inte behöver vara där, är som att se en duva eller örn i en bur, de hör inte hemma där! De skall flyga fritt! Precis som dina tår… Måste skaffa schysta skor till barnen också för de fall där de måste ha skor. Hoppas det snart dyker upp barnskor i våra Fria Fötter butiker också, det tror jag det gör.

Njut av en fri vår!


Lycka till med träningen till Göteborgs Varvet så ses vi där framöver!
Och hörs nästa vecka igen så klart!


//Danne Bergman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar

#64RD: Addict - Den funktionella skon

Addict - Den funktionella skon Det var i april tidigare i år som jag först fick höra talas om den sko som skulle revolutionera ...