Leta i den här bloggen

måndag 14 maj 2018

V14 - UNDERBART SENSORISKA FÖTTER! På gott och hm, ont... ;o)

UNDERBART SENSORISKA FÖTTER! På gott och hm... ont... ;o)
Nu är värmeböljan fortsätter så är det skönt att komma ut till havet. När jag gick runt i sanden så fick jag en så skön känsla i fötterna. Tårna spretade fritt omkring och riktigt pressades isär på ett naturligt sätt av sanden, jätteskönt! Och det blev fint och jämt tryck under fötterna så sanden rör sig. När jag började gå så riktigt greppade foten om sanden i varje steg. Sanden var dessutom varm vilket alltid är bra för rörligheten. Det slog mig då, att gå / springa i varm sand måste vara bland det bästa "gymmet" och "rörelseyoga" för fötterna som man kan få! Så jag kommer att försöka få till löparpass på strand framöver, rekommenderas!

Spretande tår i sanden!






Hm, lite kvar att spreta men men, de växer för varje dag! Hoppas jag i alla fall...


När man går barfota kan det alltid hända att man får en liten liten sticka i foten. Och när den väl kommit in i foten är den JÄTTESTOR!!! Jag fick en sticka foten som gjorde så ont! (och jag är inte så klen) att jag haltade och fick ett väldigt konstigt steg, att springa var inte att tänkte på! När jag satte på mig mina nya Joe Nimble Softtoes utan att ha bytt sulan till lädersula än så gjorde det mindre ont. Den är "dämpad" med ca 2-3 mm och det lilla skummet dämpade genast bort en del av känslan. Då tänkte jag på traditionella skor som har mycket mer dämpning, TÄNK! vad mycket av känslan i fötterna de tar bort. Lurigt kan jag tycka... Jag bytte till lädersulan och det kändes mycket bättre igen. 


Den elaka stickan, säkert 1 - 1,1 mm lång... 




Så liten och så ont... snacka om att fötterna kan återkoppling!

Äntligen dags för anskaffning av sommarskor och kanske framför allt, sandaler! Nimblestoes som jag skaffade tidigare är de luftigaste skor jag någonsin haft, utan tvekan men skall man lufta ordentligt gäller sandaler. Jag skaffade ett par JN Softtoes helt i vitt skinn och ser med spänning framemot att se hur länge de är vita. Smorde direkt i dem med något bivaxsalva så jag hoppas och tror att de kommer att hålla sig fina. Sedan sandalerna... Jag brukar gå helt barfota eller i sandaler under nästa 5-6 månader under vår/sommar/höstperioden så jag har verkligen längtat efter sandalerna. Det blev ett par Luna Origen Flaco. Tänk, liknande typ av fotbeklädnad som de hade i boken "Born to run", mäktig känsla... Än så länge har jag inte fått in gången i dem men lustigt nog känns det helt naturligt för mig att springa i dem! Trodde det skulle vara tvärtom. Otroligt gediget byggda så de borde hålla i många många mil framöver. Kanske satsa på att göra Göteborgsvarvet i dem nästa år... Och tack som vanligt Freefoot för hjälp så det blir rätt storlek och bra modell! 


Helskinns Softtoes och Luna sandaler


Så luftigt sköna! Jag kommer nog att köra skorna utan strumpor, tycker strumporna trycker ihop tårna de med. Nu med lädersula som lätt och utan allt för stor kostnad kan bytas ut så kan man få unna sig strumpfritt. 


Ser framemot en luftig och fri sommar! Men som alltid, inget slår att gå helt barfota... 


Lycka till!

Och hörs nästa vecka!


//Danne Bergman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar

#64RD: Addict - Den funktionella skon

Addict - Den funktionella skon Det var i april tidigare i år som jag först fick höra talas om den sko som skulle revolutionera ...